Ons fusieverhaal.

Fusie_Maldegem_Adegem

Eind november 2021 veranderde het Maldegemse voetballandschap. De fusie tussen KSK Maldegem en VK Adegem was een feit. Beide clubs hadden een traditie, VK Adegem één van meer dan 50 jaar, KSK Maldegem bestond zelfs al meer dan 100 jaar. 

We zitten in een tijd van fusies: gemeenten, scholen, voetbalclubs, noem maar op. Binnen de bestuurskamers van de Maldegemse clubs werd er dan ook al af en toe eens gesproken en nagedacht over een mogelijke fusie, maar het water was, leek, nog steeds veel te diep tussen de verenigingen. Iedereen had, heeft, tenslotte zijn eigen traditie en eigenheid. Zoiets opzijschuiven, is niet zo eenvoudig.

Maar het EK 2021 zou veel veranderen. Alle Maldegemse voetbalclubs kregen van de gemeente de kans om mee te helpen aan de organisatie van het uitzenden van de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm. VK Adegem en KSK Maldegem waren de enige clubs die zich daarvoor wilden engageren. Een goede samenwerking drong zich op.  

Tijdens die periode werd een vriendschappelijke band gesmeed, wat uiteindelijk leidde tot de eerste fusiegesprekken begin oktober 2021. Die verliepen zo vlot dat na enkele samenkomsten al een mondelinge overeenkomst werd bereikt, wat tegen eind november al leidde tot een definitief akkoord. De Adegemse leuze, “waar een wil is, is een weg”, werd op die manier bekrachtigd. KSVK Maldegem werd de nieuwe naam van de fusieclub. Rood, zwart en geel de nieuwe clubkleuren.

De nieuwe thuisbasis werd het Maurice De Waele stadion. In een eerste overgangsfase zouden er ook op de terreinen van VK Adegem nog enkele trainingen en wedstrijden van de jeugd plaatsvinden met de bedoeling binnen enkele jaren alles te centraliseren op de site in Maldegem zelf. Maar na een grondige inspectie, die de gemeente liet uitvoeren, bleek de accommodatie in Adegem zonder extra kosten echter niet meer te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Daarop werd besloten om Adegem met onmiddellijke ingang te verlaten en reeds vanaf het seizoen 2022-2023 alles te laten doorgaan op de site in Maldegem.  

In de schoot van de fusie van VK Adegem en KSVK Maldegem werd een beheerraad van 7 personen, een dagelijks bestuur en een hele groep vrijwilligers gevormd.  De basisgedachte is om onze mooie vereniging op een gezonde financiële basis verder uit te bouwen waarbij onze jeugdopleiding centraal staat.  

KSVK Maldegem moet een club worden met een familiaal karakter, één waar iedereen zich thuis voelt. 

FORZA KSVK!!! 
Maurice De Waele Stadion
Scroll naar boven