KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 12-02-2022

Verslag

KSK Maldegem – LS Merendree : 2-2

Afgelopen zaterdag leden we opnieuw zuur puntenverlies na een fel aangevochten gelijkmaker in het slot van de wedstrijd. We verdienden de drie punten maar de ref sloot de ogen voor een duidelijke fout op onze doelman Wout.

Tegen Adegem vorige week waren we niet goed maar zaterdag was het stukken beter. In de eerste helft ging het spel goed over en weer want beide ploegen kropen zeker niet in verdediging. We kregen ook enkele goede kansen via Rob en Tom maar we konden ze niet verzilveren.  Een zuivere strafschop op Tom werd eveneens door de ref niet gefloten. De bezoekers waren eveneens enkele malen gevaarlijk.

Na de pauze werd KSK wel de betere ploeg en dat leidde ook na tien minuten spel tot een voorsprong toen Tom een klein misverstand tussen verdediging en doelman afstrafte. We gingen op zoek naar een bevrijde twee doelpunt maar een fel verzwakt Merendree ( 2 spelers moesten op korte tijd gewisseld worden door een blessure) hield stand en loerde op de counter. Twintig minuut voor tijd viel de gelijkmaker na een mooi actie maar onze jongens voelden dat er meer in zat. En vijf minuten later mocht Tom dan voor de tweede maal juichen deze avond. We leken gewonnen spel te hebben maar in een bewogen slot kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte. Bij een voorzet voor doel werd Wout serieus gehinderd door twee spelers maar de ref deed de ogen dicht en de bal kwam voor de voet van een Merendreese speler en die trapte de 2-2 tegen de netten. Enorm protest op het veld, langs de lijn en in de tribune maar het kwaad was geschied. Kort daarop floot de ref af en trok samen met zijn twee assistenten die ook geen goede beurt maakten richting kleedkamer onder zwaar boe geroep van de SK supporters.

Door dit  1 puntje en de winst van Destelbergen doen we zeker geen goede zaak voor de titel. De komende weken zullen dan ook zeker belangrijk worden want we gaan op verplaatsing naar St Laureins en Lembeke en onze concurrent krijgt ook een zwaar programma. Half maart krijgen we dan misschien de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wanneer Destelbergen KSK Maldegem ontvangt.