FCE Meetjesland - FCE Meetjesland

Gespeeld op: 20-11-2021

Na onze mindere wedstrijd tegen Belzele waren we afgelopen zaterdagavond de bezoekende ploeg bij onze buren uit Eeklo namelijk Meetjesland.

Door verschillende omstandigheden was onze verdediging bijna volledig herschikt en mocht de jonge belofte Vianni starten. Het was in het begin wat zoeken want de thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en probeerde telkens hun spitsen te bereiken met lange ballen. Bij de eerste echte aanval van KSK na goed zeven minuten mocht Gilles van buiten de zestien aanleggen en die trapte de bal in de winkelhaak en zo stonden we vroeg in de wedstrijd gevleid op voorsprong. Meetjesland reageerde met enkele gevaarlijke momenten maar na goed een kwartier was de storm geluwd bij de thuisploeg en namen onze jongens het spel in handen. Toen na goed 25 min. Tom Sander door de buitenspel stuurde kwam hij alleen voor de doelman. Die haalde Sander onderuit in de zestien met gevolg een strafschop en een gele kaart (alhoewel sommige KSK en thuissupporters vonden dat rood ook kon) voor de doelman. Onze gelegenheidskapitein Fabrice nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 0-2 op het scorebord. De SK was nu baas in deze derby en ging op zoek naar een derde treffer maar die kwam er niet. Toen vijf minuten voor de rust op het middenveld bijna Fabrice uitgekleed werd door een thuisspeler liet de scheids verder spelen en kon de thuisploeg de stand milderen naar 1-2. Natuurlijk enorm protest op het veld, langs de lijn en in de tribune vanwege KSK ( zelf de eigen aanhang van Meetjesland gaf toe dat er een fout gebeurd was op Fabrice) met gevolg een gele kaart voor Fabrice en die zei nog iets tegen de scheids en kreeg onmiddellijk zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Het gespreksonderwerp tijdens de rust was natuurlijk de fase juist voor de rust.

KSK begon aan de tweede helft met tien man tegen elf en de thuisploeg zette druk naar voren en de eerste vijftien minuten hadden we het lastig want we voetbalden niet meer en onze patroon op het middenveld zat in de kleedkamer. In die periode maakte de thuisploeg dan ook de 2-2. KSK begon nadien terug beter in zijn spel te komen met wel in het achterhoofd niet teveel risico’s nemen. We kregen een mooie kans op de 2-3 maar de bal verdween nipt naast het doel. Tom zette zich ook nog eens door maar stuitte op de doelman. Aan de overkant moesten we attent blijven maar echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Toen een kwartier voor tijd Tom zich nogmaals doorzette in de zestien werd hij onder uitgehaald door de doelman. Strafschop maar tot ieders zijn verbazing geen tweede gele kaart voor de doelman. Tom nam nu de strafschop maar die werd gered door de keeper die eigenlijk al onder de douche had moeten staan. Meetjesland had na die fase de moed weer en zette hun slotoffensief in maar onze doelman Kristof kreeg niet echt werk. Toen iedereen zich al verzoende met een gelijkspel werd de bal vanop rechts door Meetjesland voor doel gebracht en iedereen miste de bal en aan de tweede paal kon de thuisspits zijn derde treffer van de avond maken. Kort daarop werd deze wedstrijd afgefloten. Vreugde bij de thuisaanhang en ontgoocheling en woede op de scheids bij onze eigen aanhang.

Conclusie na deze wedstrijd is we mochten niet verloren hebben tegen Meetjesland. De scheids floot vanaf de 40 min de wedstrijd wel aan flarden maar we kregen toch nog de beste kansen met 10 tegen 11 om aanspraak te maken op de zege. Maar ja…..

Komende zaterdagavond spelen we om 19u30 thuis tegen Bellem. Supporters terug massaal op post om de drie punten te nemen na onze 2 op 9 van de laatste weken.